Jump to content
 • ВЕСЕЛА КОЛЕДА!


  Plamen Tomov
   Share

  Честито Рождество Христово, Приятели! Днес е един от най-светлите християнски и семейни празници, ден в който искаме да пожелаем много здраве, усмивки, споделеност, добри помисли и дела на голямото семейство на "Арсенал България"! За 17 път ние празнуваме Коледа съвместно и като част от нещо забележително, което постави началото на организираните фен клубове на чуждестранни отбори в България. Именно в годините, когато Арсенал беше най-добрия отбор във всяко едно отношение, ние положихме основите на първия, най-голям и оказал се най-устойчив клуб на привържениците на чужд отбор! От 30 човека през пролетта на 2004 година, когато празнувахме "златната" титла, сега в края на декември 2020 година сме 630 души. Хора, които ги обединява любовта към едно от най-харизматичните имена във футболната игра, но по-важно Хора, които станаха приятели в добро и в лошо. И това е нашето най-голямо постижение, защото хората са нашия капитал. Без Вас, ние няма да бъдем това, което постигнахме през годините. А, именно да бъдем горд флагман на всички фен клубове в нашата страна. Разбира се, няма как да отминем факта, че последните месеци на тази странна и противоречива година ни донесоха много негативни емоции като контрапункт на еуфорията от спечелената рекордна 14 Купа на Футболната Асоциация. И, разбираемо всички сме притеснени от нетипичното място в класирането, което заема нашият любим Арсенал, но като фен клуб, който се базира на фундаменти като Общност, Уважение, Взаимопомощ и Прогрес, ние всички можем да бъдем щастливи от нещата, които направихме и през тази година. Неща, които ни правят хора и определят нашето настояще. За поредна година "Арсенал България" бе там, където имат нужда от нас и от добри дела. Участвахме в кампания по кръводаряване, партньори сме на благотворителната инициатива "Заедно можем 2020", клоновете в Шумен, Варна и Велико Търново помогнаха на хора в нужда и в операция "Плюшено мече". Наши членове се включиха като доброволци в разгара на пандемията от Ковид-19, а по един или друг начин се опитваме да помагаме на засегнатите от това заболяване. Бяхме и част от фен клубовете, които взеха участие във възстановяване на детска спортна площадка под патронажа на страницата "Английски футбол", а самите ние организирахме традиционния вече дамски футболен турнир в помощ на деца с онкохематологични заболявания. Нашите момичета стават все по-добри в играта футбол и са нещо, с което като фен клуб трябва да се гордеем. А, като финална пуанта в края на тази година и паралелно с тези светли празници излиза от печат нашата гордост: автобиографията на великия Иън Райт. Райт, който се срещна с част от българските "топчии" при масовото ни гостуване в Пирея и даде част от онази щипка вдъхновение, което бе нужно за да възстановим и Вие да четете нашата официална интернет страница!

  На Коледа през 1886 година, в лондонския пъб Royal Oak, бащите на Арсенал на чаша грог приемат за име "The Royal Arsenal" като комбинация от името на кръчмата и това на оръжейната фабрика, където работят и с това деня 25 декември завинаги остава в славната история на "топчиите"!

  2066099299_Royaloak.thumb.jpg.1bb8851ee73f3e2144f0ddc8ab4fe1fe.jpg

  "Арсенал България" там където са поставени основите на нашия иконичен футболен клуб!

  В заключение искаме да Ви пожелаем нещо, което е гравирано в основите на този велик футболен клуб:

  "Помнете кои сте, какво сте и кого представлявате", защото тези думи ни носят хармония, а именно с хармония ще стигнем отново до победата. Както на терена, но по-важното като личности в живота! 

   

  Весели празници, Приятели!

   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Следваща среща

 • Класиране

 • Latest Forum Posts

×
×
 • Create New...