Jump to content
 • Продължават интересните новини идващи от клуба след края на сезона. Раул Сенлехи напусна клуба. Това стана официално в събота (15.08.2020). Директорът по футбол се разделя с Арсенал след 2 годишна служба. Причините остават доста съмнителни и неясни. Официално се казва за раздяла по взаимно съгласие и олекотяване на средствата поради COVID-19. Неофициалните, обаче, са доста повече и по-любопитни. В долните редове ще направим кратка визитка и ще обърнем внимание на слуховете, според които раздялата е станала факт.

  Раул Сенлехи се присъедини към Арсенал през ноември 2017 година като директор футболни връзки. Първоначалната идея бе той да помогне за ерата след 22 годишното управление на Арсен Венгер, след като бе ясно, че ще трябват повече хора за да направят прехода след Венгер възможно най-плавен. Сенлехи колкото да не бе известен, толкова се разпознаваше навсякъде като мозъкът в трансферните въпрсои на Барселона. Скоро след назначавенто си и след напускането на Иван Газидис, той бе и повишен като директор по футболните въпроси. Иначе казано, главният човек по въпроса с трансферите.

  282112250_.thumb.jpg.62024122f281dce55547f681c08dc8b7.jpg

  По всичко личеше, че всичко върви по мед и масло и Арсенал следват типичната американска схема със старши треньор, човек отговарящ за трансферите и такъв, когото може да ги привлича. Така бе до онзи ден. Тук подчертаваме, че написаното по-долу са слухове, макар и от достоверни източници.

  Говори се, че причините за раздялата с испанеца са няколко. Първата и основна такава, е че Сенлехи е взимал тлъсти комисионни от входщите трансфери в клуба. По-конкретно тези на Бернд Лено, Денис Суарес, Кириън Тиърни и най-вече Никола Пепе. Из медиите на острова излезна информация, че за французинът платената сума е можела да бъде в пъти по-малка. В допълнение идва и напускането на бившият капитан на отбора Лоран Косчиелни.

  1241553869_.thumb.jpg.e66b7d35b999e39fae97cf5b5bafb100.jpg

  До тук с негативизма, ако може така да се каже. Останалите слухове и изглеждащи по-позитивно идват от факта, че Микел Артета ще поеме част от функциите на Сенлехи и ще има доста по-сериозна дума в трансферите на клуба. Общо взето задачите на напускащият директор по футболните въпроси ще бъдат разпределени между Артета и Еду, като се очаква испанецът да бъде промотиран като мениджър на клуба, след като в момента се води старши треньор. Бъдещето ще покаже в каква посока вървим.

  1275663605_.jpg.cf6a1be55dac6b4466f8e4b524aefbee.jpg

  И за финал, споменаваме интервю на друг човек от борда на директорите – Винай Венкатешам. Най-важното казано в него, е че целите пред Арсенал като клуб са две. Спечелване на Висшата Лига и спечелване на Шампионска Лига.

  Ние като фенове се надяваме това да е истина и посоката, в която сме поели да е правилна. А до тогава, пък и тогава, пък и винаги, продължаваме да бъдем плътно зад емблемата с топа.

  1310222741_.png.c51a580d5d59aae3e2afbeb3f6add592.png

   Share


  User Feedback

  Recommended Comments  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Следваща среща

 • Класиране

 • Latest Forum Posts

×
×
 • Create New...