Jump to content
 • Лятото е в своя пик, а с него и новините около нашият любим клуб. Независимо дали в момента сте на море, планина или просто на разходка в някоя градска градинка, то със сигурност ще се доразнообразите след някой и друг абзац. 

   Делят ни малко повече от две седмици до началото на новият футболен сезон във Висшата Лига. Преди това обаче, на 29-ти август, Арсенал и Ливърпуул излизат в спор за трофея на Къмюнити Шийлд. Много неща се промениха, откакто Микел Артета мина през вратите на тренировъчната ни площадка и пое руля в клуба. А от тогава изминаха точно осем месеца. Поглеждайки назад, ето какво сподели самият носител на Купата на ФА като играч и треньор.

   ‘’Можех да имам усет отвън за всичко, което се случва. Четях и се информирах. Но мисля, че до деня в който прекрачите прага и усетите цялата енергия е трудно да предвидите каква точно ще е вашата роля. Ролята, която трябва да поемете по отношение на въздействието, което искате да осъществите. Бях притеснен и видях много неща, които ме притесняваха по отношение на единството. Просто не ми харесваше енергията, която бе излъчвана по онова време. Но държа да отбележа, че само няколко дни след това почувствах, че нещо се променя. Тук е момента да кажа едно огромно благодаря на целия екип за това, колко топло се отнесоха с мен. Също така благодаря на играчите  за това, че те веднага промениха отношението си към клуба.’’
                                          976144612_Goodwelcomeagain.thumb.jpg.124f173f0ce29177413eedebaba2f778.jpg 
   ’’Играчите ставаха все повече и повече сплотени. Тренираха все по-пълноценно и обръщаха внимание на това, което искахме да направим. Бях много загрижен и веднага трябва да кажа, че феновете застанаха зад отбора точно когато трябва. Атмосферата на Емирейтс се промени и това беше положителна насока. Това беше огромна помощ за мен, играчите и клуба като цяло. Спомням си, че когато пристигнах и събрах целият екип им казах, че ако продължаваме до тогавашния начин, то нещата няма да се променят. Трябваше да създадем подходяща култура за нашия клуб. Среда, в която всички да се уважават и в замяна да бъдат уважавани. Исках да ги уверя в това, че да бъдем заедно е на късмет.’’

   Отново отбелязваме, че предстои първата пълна кампания за Артета. След като донесе рекордната 14-та купа на Англия, той изглежда повече от развълнуван преди старта. 
  ‘’Честно казано не знам къде ще се намираме в първия ден от предсезона. Трябва да се видя с играчите. Искам да видя реакцията им след успеха на финала и след ваканцията. Държа много на това да видя тази реакция. Не знам дали ще бъдат по-спокойни от факта, че постигнахме нещо или пък ще са с друга нагласа. Време е да преминем на следващия етап. Нужно е да се усъвършенстваме в много области. Трябва да доминираме във всеки един аспект от играта. Чувствам се позитивно настроен за нещата, които предстоят да бъдат постигнати. Супер уверен съм в това, че ще върнем клуба на върха.’’

   Каза и отсече. Като с брадва. Думи, които така и никой не произнасяше последно време. А те толкова липсваха... Като фенове не ни остава нищичко друго, освен това да вярваме. Като за последно... Нека за пореден път си изплакнем очите със следващата снимка и преминем към следващите теми от деня.
                                            1415471349_Whatanendoftheseason.thumb.jpg.c6d5fb9e1c34ce1db80de5a219d4c7f9.jpg
   Само преди няколко часа бе обявена програмата на отборите в първенството за идния футболен сезон. По всичко изглежда, че до края на октомври ще имаме доста интересни сблъсъци. Както винаги, Боксинг Дей ще е натоварен. Нека просто я видите сами и да прецените. Тук е и момента да наблегнем, че първият кръг ще бъде изигран на 12-ти септември. А именно тогава е Общото събрание на Арсенал България. Мястото е град Варна. Заповядайте колкото се може повече членове на сдружението, защото емоцията и добрите спомени са гарантирани ! В момента тече записване, така че не чакайте последния момент.
                                            857533788_Season20-21.thumb.jpg.51e022484935b00665dc2ffa4d1469a5.jpg
   Преди малко Арсенал представи 2-ят си екип с който ще вилнее по терените в Англия и Европа. В последвалия линк имате шанса да му се насладите.

   Изминаха няколко дни откакто официално се разбра кое е попадението, получило приза гол на сезона. Вижте сами.

   Завършваме днешната емисия с кратки спекулации. Според медиите на Острова, Наполи е все по-близо до привличането на Сократис. Цена не се оповестява, но по всичко изглежда, че Арсенал ще се раздели с гръцкия бранител. Артета вече намекна, че няма да разчита на Папа и той не попада в сметките му. Един си тръгва, друг пристига. Това е футбола. А съвсем скоро идването на Габриел Магаляеш от Лил ще стане факт. Или поне така тръбят. Според неофициална информация, днес централният бранител ще премине медицински прегледи в базата на Артилеристите. Сумата, която се спряга е около 25 милиона евро. И тук е замесен тима от Неапол, който също следи ситуацията изкъсо. Лил потвърдиха, че играча си тръгва, но посоката на трансфера е неясна. Дали ще бъде Висшата Лига или Серия А, предстои да разберем. Неясно е и бъдещето на Александър Лаказет. Говори се за предстояща сделка с Ювентус. Микел Артета многократно уверяваше, че държи много на френския нападател и няма никакво намерение да се разделя с него. Дали пък няма други планове, предстои също да се види. В друга непотвърдена информация, Тома Партей все пак ще стане Артилерист. Говори се, че лондончани са се съгласили да платят откупителната клауза на играча. А тя е на стойност 50 милиона евро.

   Желаем сполучлив и прекрасен летен ден. Пазете се и не забравяйте кои сте, какво сте и кого представлявате !
   

  Edited by Dani Invincible

   Share


  User Feedback

  Recommended Comments  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Следваща среща

 • Класиране

 • Latest Forum Posts

×
×
 • Create New...