Jump to content
 • Преди дербито на Северен Лондон - малко чувства


  Небесния
   Share

  Получи се така, че в един от редките пъти, в които моите колеги имат нужда от леко подкрепление на творческия фронт, ние играем срещу Спърс. И аз съм този, който трябва или по - скоро пожела да пише за това интересно събитие. Този път статията ви ще е в малко по - блог формат, надявам се да ми простите това леко своеволие. 

  Дербито на Северен Лондон викате. С ръка на сърцето ви казвам - не го обичам. Пълно е със заряд, с история, с горещи моменти, всяка победа над Спърс е една от върховите точки през сезона без значение какъв е той. Знам всичко това. "Е, като знаеш, как можеш да не го обичаш това дерби?" - чувам ви да питате. Ами, ще ви кажа. В деня на дербито се събуждам с болки в стомаха, с едни много потискащо чувство - почти като изпит в университета, от който зависи толкова много. Само че в случая всеки един изпит е по - маловажен от този мач. Така си е, няма как да заобиколим този факт. Не го обичам заради възможността да го загубим, заради важността му, заради влиянието, което той може да има върху целия клуб, феновете, сезона, настроението ми, здравословното и психическото ми състояние, всичко. Ужас. 

  Пораснах във време, в което Тотнъм все още беше малкият дразнещ комшия, на когото от време на време трябваше да се напомня, кой е "шефът на квартала". С течение на годините Тотнъм поизравниха силите, да не кажа надминаха нашите. Със сигурност завършването им пред нас в класирането в последните няколко години е показателно за това, че трябва да поработим доста, ако искаме да ги изпреварим в йерархията и да вътворим така нужния ред в този вече достатъчно объркан и заплетен свят. 

  По същество - много хора казват, че е време да приоритизираме Лига Европа, а в първенството - каквото стане. Разбирам откъде идва този поглед върху нещата и той въобще не е лишен от логика. Въпреки това аз лично все още съм на вълна "трябва да играем мач за мач". Не храня никакви надежди за това ние да се класираме за Европа чрез лигата, а в интерес на истината дали сме 9-ти или 11-ти ми е малко или много безразлично. Въпреки това имаме математически шанс и смятам, че не само заради него, а и от чисто и просто гледна точка на престиж, трябва да се опитваме да вземем всеки мач. Особено ако той е срещу Тотнъм. Воден от Моуриньо. Боже, в какъв свят живеем. 

  Сезонът на Спърс донякъде прилича на нашия. Носят се по вълните на голям океан, като ту са на върха на вълната, ту са във вдлъбнатината и ниската част между две големи вълни. Морски експерти - моля прощавайте невежеството ми по отношение на морските и океанските термини. Въпреки това те успяха да направят няколко солидни резултата и идват на Емиратс на гърба на 5 поредни победи във всички турнири. Кейн и Сон са обули стрелящите обувки отново и това е нещо, което Артета отбеляза в кратката конференция преди мача. С една чиста мрежа в последните 12 срещи ще е изключително важно да опитаме да не правим грешки ала Бърнли или ала Олимпиакос, защото нападателите на Спърс са способни да вкарат дори и от на пръв поглед незначителни ситуации. Артета каза още "При последната ни среща започнахме добре, доминирахме мача, но при първата им възможност те ни вкараха. Те са много организиран състав, представляват голяма заплаха, особено при контра атаки. Лесно е да се види, че са отбор, който вярва във всичко, което мениджърът им преследва. Ще бъде труден мач." 

  По мои сведения успяхме да изкараме мача в Гърция без контузии и сътресения на състава, като Артета отбеляза, че Партей е бил изваден сравнително рано от тактически съображения. В момента на писането на тази статия(около 15:30 немско време на 13 март) няма информация за нови контузии. Не бих се изненадал, ако Артета реши да прави изненади и пусне Пепе за сметка на Сака, на когото се насъбраха много минути. Джака също е от играчите, които рано или късно ще трябва да получат почивка, като мен лично силно ме съмнява, това да се случи точно утре. 

  Най - важните неща за мача - Емиратс Стейдиъм, Северен Лондон; 14.03, неделя, 18:30 българско време; Диема Спорт 2. 

  Ще завърша тази ненужно дълга статия с нещо, което моят най - голям любимец(и ваш със сигурност) каза преди мача и е казвал много пъти - "Аз бях номер 8, Роки беше номер 7, така зе седяхме един до друг. Помня го да казва "Виж ни само, две момчета от Брукли, а сега момчета на Северен Лондон". Аз го питах какво е да играеш в Дербито на Северен Лондон. Седяли сме до 4:00-5:00 часа сутринта, говореки за Арсенал, мачовете със Спърс и как не трябва да губиш този мач. "Трябва да вкараш срещу Спърс" - казваше ми Роки - "ако вкараш срещу тях, си легенда. Без значение какво става след това". Дербито на Северен Лондон - няма значение в каква форма си, къде си в класирането - трябва да дадеш всичко от себе си. Не трявба да губиш този мач. Това е най - важното. 

  Ако искате да се включите в играта с прогнозите, можета да направите това тук: 

  https://arsenal-bulgaria.com/forums/topic/17666/

  Това е от мен за днес, ще ви се натрапя пак, когато екипът има нужда от мен. Сега отивам с болки в стомаха да проверя как точно да се подготвя за този мач. Дали с медитация или противопоказни течности. Май клоня към второто. До скоро и Up the Arsenal! 

  the-life-and-legacy-of-rocky-rocastle-in-the-words-of-his-son-and-ian-wright-1490883562.jpg

   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Следваща среща

 • Класиране

 • Latest Forum Posts

×
×
 • Create New...